Lysfest 2015

Lysfest – nu i 3D i Haderslev

Imponeret og draget mod lyset

Haderslev Kaserne Lysfest
Haderslev kaserne

Danmarks største 3D lysshow fandt sted den 4. maj på Haderslev kaserne i forbindelse med 70 års-dagen for Danmarks befrielse og den årlige lysfest.

Som optakt til showet var der ca. 70  børn, som havde fået til opgave at tegne “frihed” ud fra deres synspunkt. Torsdag-søndag var der mulighed for at se alle børnenes tegninger samt en bid af lysshowet. Dette var dog ikke særlig velbesøgt, selvom det var en VILD oplevelse. Det så ret “lukket for uvedkommende” ud udefra, så man skulle næsten tage mod til sig for at spørge vagt-soldaten om lov til at komme ind. Men igen: sikken oplevelse, – hvilken fantasi! Jeg blev fuldstændig blown away i min egen verden, mens jeg hørte på den fantastiske musik som akkompagnerede illustrationerne af frihed.

248

Jeg var SÅ heldig at opleve de skønne tegninger som illustrerede frihed set med børns øjne. Endda var jeg så heldig at det fantastiske team WCM WeCreateMagic også lod vores 2 børn tegne tegninger, som blev skudt op på bygningen med kæmpe projektorer. Det kan godt betale sig at have prominente venner #kundygtigevenner.

247

Da jeg var ved at gå hjem efter at have kigget på kæmpe-tegninger lørdag aften, hørte jeg pludselig høje fanfarer, – og til mit eget held fik jeg vendt mig om, inden jeg gik ud af kasernen og endnu engang blev henkastet til en anden verden: Her fik jeg – og de få andre heldige fremmødte – lov til at se en del af showet som skulle vises mandag. Historien jeg nåede at se lørdag, omhandler tiden op til slaget om dybbøl mølle. Så måtte vi ellers vente pænt med at se resten til mandag. (dog fik jeg tiltusket mig snig-premiere på computeren søndag aften).

268

Mandag den 4. maj 2015 var vores 2 sønner vældig spændte. De er nu 5 og 6 år, så de forstår mere og mere af hvad der foregår til lysfesten. Den ældste er startet til spejder og havde derfor mulighed for at deltage i det årlige fakkeloptog i forbindelse med lysfesten, hvor spejdere og andre foreninger markerer befrielses-dagen ved at gå med fakler igennem hele byen og slutter foran kasernen, hvor lysshowet skulle vises.  Det var en oplagt mulighed for at holde børnene vågne, så vi gik alle 3 med i fakkeloptoget. Der var stor respekt for ilden, og eftersom vi gik en anden vej ind på kasernen end vanligt, tog det lidt længere tid at komme på plads, så jeg måtte smide den ene nedbrændte fakkel inden vi nåede at opstille foran kasernen.

282

Vi fandt far og tog plads så alle kunne få lov at se lysshowet. Selve showet startede da det var helt mørkt og talerne slut, og jeg kan kun sige, at det bestemt var den bedste lysfest af alle dem, jeg hidtil har været med til. Aftenen var simpelthen magisk.

Showet bød på rigtig meget fra den sønderjyske historie og ramte dybt i folks hjerter. Fra at se Hansborg stå i flammer, til slaget ved dybbøl mølle, Chr. X, der ridder over grænsen til den del af sønderjylland, der var tysk fra 1864-1920, tyskerne der kom med fly og bombede under 2. verdenskrig, opbyggelsen af byen igen..Endda var der afsat tid til at illustrere modstandsbevægelsen, som min egen morfar var en del af.

11187187_969644359747556_5750966241114975136_o

Hatten af for We Create Magic, som har lavet dette fantastiske værk. Det er en smuk visualisering af den sønderjyske historie, og det gav et super godt grundlag til at snakke lokal historie med drengene herhjemme.

Jeg vil klart anbefale jer at følge disse kreative mennesker – du kan læse mere om dem her: WCM – We Create Magic

We Create Magic WCM

Tak fordi I læste med – I mangler stadig at se videoen – klik på dette link:  3D lysshow HER for at starte den engang – så skal du se magi !

 

kram fra Mette


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *