Ville dit barn gå med en fremmed?

Børn og fremmede – hvornår er det ok?

Ville dit barn gå med fremmede?  Ville fremmede tage sig af dit barn i en nødsituation?

Efter at have set en del sociale eksperimenter om medmenneskelig adfærd på nettet, er jeg nødt til at dele min mening om udfaldet:

Kidnapning er simpelthen forfærdeligt – hvordan og hvor det så end foregår. At frihedsberøve en anden person? Det er simpelthen uhørt! Om det så er piger, der bliver solgt som slaver, børn eller sågar voksne, så er det absolut ikke i orden.

Vi som mennesker har ikke ret til bare at tage friheden fra hinanden.  Derfor prøver jeg altid at forklare mine 2 drenge, at de IKKE må gå med fremmede. De må ikke snakke med voksne, som de ikke kender.  De må ikke gå med personer, som tilbyder dem slik, vil have dem til at vise vej, se deres nye kæledyr eller på anden måde forsøger at lokke dem med sig. Omvendt skal de så huske at opsøge en voksen, hvis de kommer i en eller anden form for knibe og mor/far ikke lige er i nærheden.. Men det skal være den rigtige voksen! En, der er til at stole på, og som vil dem det godt. Så det er svært at forklare børnene at alt det, der lyder godt – rent faktisk kan være for godt til at være sandt.

Jeg fik øje på denne video på, som er ret skræmmende, idet forældrene virkelig tænker at de har fortalt deres børn, at de ikke må gå med fremmede – alligevel er det ikke svært for den fremmede at få dem lokket med, -endda selvom mor sidder på legepladsen:

Som forælder er det klart den største frygt at miste sit barn. I hvert fald for mig. Jeg ville ikke vide hvordan jeg skulle kunne fungere uden mine børn. Derfor er det så ekstremt vigtigt at vi fortæller vores børn at de ikke må gå med fremmede. Alligevel vil der kunne opstå en situation, hvor de måske synes det er ok – hvordan forhindrer man dette?

I et andet socialt eksperiment sidder en stakkels dreng og fryser, igen er det skræmmende at se, hvor mange mennesker, der bare passer sig selv. OBS: fare for våde kinder/øjenkroge, da det er ekstremt rørende at se, at hjælpen kommer fra den mindst ventede side.. Jeg fik totalt kuldegysninger af at se den.

Har I nogle gode råd og/eller erfaring med, hvordan I sikrer jer, at jeres børn ikke går med fremmede ? Og samtidig forstår at bede om hjælp når det er nødvendigt? Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening om, hvad I fortæller børnene, hvordan I gør det og hvordan børnene har forstået det.

kram og medmenneskelige tanker fra

Mette

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *