IMG_3156

Intim intimkoncert – Er det street?

Vi har fået noget sejt i Haderslev. Et sted, hvor de unge kan hænge ud. Et sted, hvor der er plads til andre kulturer – altså ikke flygtninge-debat eller noget, men sub-kulturer.. Et sted, som også folk udefra gerne vil besøge.

forside_billede_streetdome

Streetdome fejrede 1 års fødselsdag i weekenden den 9.-11. Oktober 2015. Og der er sket meget på et år: det vildeste var nok at Pro skater  Tony Hawk – ja, ham fra diverse  PlayStation spil og real life competitions – pludselig havde været her i byen for at skate. Men også at Red Bull’s topatleter lavede den vildeste opvisning. Red Bull lagde denne video op på deres hjemmeside. Personligt var jeg VILD med Kriss Kyle’s video, som jeg selvfølgelig delte på facebook. Blandt favoritterne fra det forgangne år er selvfølgelig også den unge skater Curren Caples og Sean Malto, skaters fra Oakley Team, USA. Jeg fandt nogle fede billeder fra åbningen på denne foto-blog.

Musikalske indslag udgør også en stor del af street-miljøet, og til åbningen i 2014 spillede en god ven af huset: 4Pro – og lagde grundlaget for traditionen med at de optrædende musikere spiser hos Fjordens Perle.

IMG_3115
Pato 2015
4Pro 2014
4Pro 2014

I år kunne vi bl.a. glæde os til musikalsk arrangement om lørdagen, og på street-fronten var noget af det største besøg af Red Bull’s danske skater , Bjørn Lillesøe. Det er skønt, at der sker så meget i byen omkring Streetdome på havnen.

Jeg så allermest frem til afterparty lørdag aften den 10. Oktober 2015, hvor 2 ret store navne fra København skulle spille.

Vi var så heldige at få både Benal og Pato Siebenhaar  at se og høre denne aften.  Uvist af hvilken årsag, dukkede der ikke ret mange tilskuere op.  (Det MÅ have været mangel på info derude i byen, for en gratis koncert med 2 kendte navne, bør man da ikke gå glip af)  Så koncerten resulterede i en meget intim intim-koncert med få tilhørere, hvor man altså ikke kunne komme ret meget tættere på de optrædende.

IMG_3132
Pato

Og de optrædende var gode ! Super gode. Især PATO – som tidligere har optrådt på Månen her i byen med duoen White Pony,  formåede at skabe en ren hygge-stemning, hvor man som publikum simpelthen fik lov til at blive draget med ind i sangen – bogstaveligt talt !

Pudsigt nok, var det chaufføren, som blev overfaldet af de unge (for selfies eller autografer) udenfor Streetdome inden aftenens optræden. Han er nemlig med på TV2 Zulu’s næsten sande serie “fucking fornuftig”  , hvor han er KONGEN i TopGunn’s hold.

IMG_3116

IMG_3134

IMG_3149

 

Benal gjorde det også rigtig godt, selvom halvdelen af tilskuerne her blev udelukkende tilhørere, da de nød musikken ude i domen mens de spillede disc-golf, i stedet for foran scenen.

Benal

Den nye scene er rå, men hyggelig. – der manglede lige et par chill-out lounges – men det passer sig vel ikke i miljøet. Det er enormt spændende at se, hvad der kommer til at ske fremover. Det er en fornøjelse at følge udviklingen.

IMG_3153
Baren og scenen – set udefra domen

I Streetdome’s forholdsvis korte historie, er der allerede flere tilfælde af følelsen “You should have been there” .  Det ved jeg, i og med at jeg f.eks. selv gerne ville have set og oplevet Tony Hawk den dag, han var her, fremfor at læse det på nettet eller i avisen. Ligeledes forestiller jeg mig, at jer, der ikke var med til denne meget intime koncert, måske føler noget lignende… At I skulle have været der! Fordi det synes jeg helt bestemt.

IMG_3158 IMG_3144

Vi hyggede os i hvert fald. By the way: Der er også lavet nyt grafitti indendørs  i år… Er det street?

IMG_3154

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *