Drømme, loyalitet, normer

Noget om normale normer.. eller noget..

Loyalitet, travlhed, selvindsigt og normer.

Slår du normer op i den store danske ordbog, får du følgende svar: “normer, forventninger til og retningslinjer eller standarder for adfærden. Menneskets sociale liv påvirkes i overordentlig grad af de som oftest ret automatiske forudsigelser og dermed foregribelser af andres handlinger, som følger af vore mere eller mindre faste forventninger til adfærden i forskellige situationer.” Der står meget mere: Ordbogens forklaring er lige her !!

Normfølger

Jeg vil præsentere et lille digt om normer, som jeg skrev i forbindelse med en aften, hvor der blev talt om dette emne i pilestræde i København. Tankerne bag er måske mere interessante, men I kommer ikke udenom disse ord, inden I kan læse videre:

Normer.. Normalt.. Norm/er/normalt..

Hvem er normale?

Hvem definerer at afvige fra al normen og være normalen ?

Hvem dømmer? Hvem drømmer?

Dømmer jeg? På baggrund af, hvad jeg selv har issues med eller drømmer om ? Drømmer jeg?

Tanker – tænker på at skulle nyde hvert sekund i livet, og ikke tage noget for givet.

Lære at være nærværende når jeg er nær – de mennesker, som jeg holder af og gør livet værd.

Travlt – hvorfor har jeg travlt? Hvor skal jeg hen? lyt til stemmen, der siger: nyd at være her, min ven.

Tanker bag:

Normer… Det gjorde forskellen for mig at få at vide, at det er okay at afvige fra normerne. At man godt må nyde nuet og situationen og alt det, der gør, at man har et smil på læben.  Jeg føler mig meget mere selvsikker.

Tanker som: Normer/Normalt – hvad betyder det? For mig virkede det logisk at delene ordene op på denne måde, så det giver mening: normer/normalt til norm/er/normalt – dvs. normer er alt det, som der synes “normalt” !

Denne indsigt ramte mig på en god dag. Jeg havde lige danset på podie hele natten, glemt alt om at ringe hjem og fortælle, at jeg faktisk fandt et hotelværelse, så jeg kunne overnatte trods modeuge.. skammede mig og havde tømmermænd hele dagen, tænkte at jeg var for gammel til at danse på podie, og at jeg da lige skulle huske at jeg er mor.. Sådan kan man altså ikke tillade sig at opføre sig… Men denne dag blev jeg spurgt i en forsamling om nogle af os nogensinde havde prøvet at føle, at man var “for meget” ? Eftersom nattens podie-dans stod ret friskt min erindring kunne jeg kun nikke genkendende.. Men for meget ? overfor HVEM?

Følelsen - dagen efter at have danset på podie hele natten
Følelsen – dagen efter at have danset på podie hele natten – TAK fordi originalfotos blev slettet..

Overfor mig selv – eller overfor de lady-boys, som dansede på det andet podie i latex-outfit? Eller overfor dem, som var med og havde det mindst lige så sjovt? Overfor min mand derhjemme som passede børnene, men nok ikke havde noget imod at jeg dansede på podie, men blot at jeg glemte at ringe hjem… Man kan altid tænke at andre ikke synes om én. Men i bund og grund er vi nødt til at tage ansvar for vores egen happiness.

At være tro overfor sig selv er noget, jeg hælder meget mere til.. At tro på mig selv har givet mig indsigt i, hvor usikker jeg ind imellem kan være over småting. Det er der jo ingen grund til. Intuitionen har vist sig at være det, jeg bør holde fast i. Jeg behøver ikke vende og dreje alting før jeg tager en beslutning. Eller tænke over, hvad andre mener eller synes.. Vores 2 drenge må gerne gå udklædt når vi skal på indkøb, til læge e.l. Det er helt ok, hvis det er det, de har lyst til.

Udklædte på indkøb
Udklædte på indkøb

Faktisk er livet mere simpelt end jeg hidtil har levet det, og det giver overskud, energi og ikke mindst erogi* at holde fat i, at ens overbevisning er den rigtige i situationen. Vi handler ud fra vores overbevisninger, selvom det måske ikke er fakta.. men i VORES verden virker det.. der er en grund til, at vi bør agere efter de første tanker – medmindre de er forbundet med hævn, løgn eller lignende 🙂

Det er dog ikke tilfældet i min situation, fordi jeg synes faktisk endelig at have forstået meningen med loyalitet 100 %. Især overfor mig selv. Jeg har tidligere dummet mig ved at fortælle nogen noget, som jeg dybest set ikke ønskede at de skulle vide, og det kunne de heller ikke have vidst, hvis ikke jeg selv havde fortalt dem det. Så længe det omhandler andre perioder og dermed andre kapitler i ens liv, så skal man lære at starte ved det kapitel, som man efter redigering, ville have valgt med. Det er spild af tid for alles vedkommende at skulle åbne de kedeligste sider i afsluttede kapitler, som bevidst er valgt fra ved redigering.

IMG_6860

Gør som du vil og stol på din intuition. Det har gjort en kæmpe forskel i mit liv at vide, at det er helt ok at afvige fra normen – hvad med dig, følger du altid normen eller afviger du også?

*Erogi – hvad er det?

4 tanker om "Noget om normale normer.. eller noget.."

  1. I was wondering if you ever considered changing the
    page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say.

    But maybe you could a little more in the way of content so
    people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images.
    Maybe you could space it out better?

  2. Åhhh Mette hvor er du sej!… Jeg har nu kendt dig i snart 7 år… Sammen er vi vokse ind i rollen som mor og jeg beundre dit mod … Vi har alle så travlt med at vise vores lchf perfekte retter på Fb … Viser billeder af vores perfekte “kæreste” ture, bolle bagning med børnene eller hva pokker vi nu forsøger at vise omverden …. Det er let at føle at vi ikke lever op til normerne! …. Jeg beundre dit mod til stoppe op og mærke efter hvad der virkelig er vigtigt dig og din familie. ❤️ Belinda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *