flådefartøjer på haderslev havn

Mor, Mord og Måltid med Marinesoldater

Den 21. august holdte jeg en lidt finere frokostpause end normalt, da jeg var inviteret til at spise sammen med borgmesteren, marine-besætningen på kommunens adopterede militær-skibe samt udvalgte medlemmer af byrådet, marineforeningen og særligt indbudte gæster, – såsom mig selv 🙂

Ertholm & Alholm

Først skulle vi modtage marine-besætningen fra flådefartøjerne Ertholm og Alholm på Haderslev Havn. Dernæst var der overdådigt sønderjysk pålægs-pølse-bord i marineforeningens lokaler.

Det er 2. gang, jeg fik lov at møde besætningen tæt på, da jeg for 5 år siden var så heldig at blive inviteret til at sejle med flådefartøjet fra Årøsund til Haderslev.

Turen ind ad Haderslev Fjord er en dejlig oplevelse, som man bør unde sig selv.  Den varer ca 1,5 time og  man kan bl.a. se en løjerlig gammel campingvogn på tømmerflåde, sjove og flotte huse og selvfølgelig en smuk, smuk natur. Når man når havnen i Haderslev, ser man – endnu – det gamle område omkring SAF/DLG og det nye flotte VUC og streetdome samt den gamle silo, som blev lavet om til Nordens største klatrevæg med dekoreret af Victor Ash.

Som mor er man nødt til at vise sådan nogle skibe til sine sønner, så om eftermiddagen var der familieudflugt.

august 2015 135
På den smukke sejltur ind ad fjorden dengang, fik vi også udpeget et mindre smukt sted, -nemlig der, hvor netop maskin-mester Peter fra Ertholm & Alholm i 2009 fik øje på den efterlyste båd, som blev ejet af manden, der var eftersøgt for mord i Haderslev.  Og her fandt politiet så også liget af Kirsten Bay Andersen efterfølgende. Det var uhyggeligt at sådan et makabert mord kunne ske lige her i  lille Haderslev.  Heldigvis sidder morderen i dag bag lås og slå.

DR kommer til at lave en dokumentar i den nærmeste fremtid om kvindemord i DK. Bl.a. også om dette mord. Det ved jeg, fordi vi på Fjordens Perle er blevet kontaktet angående medvirken, da Kirsten Bay Andersens tøj blev fundet i skraldespandene lige overfor grillen. Så sidder I derude og kan huske noget om dengang, som I vil dele med offentligheden, er jeg sikker på at DR vil være taknemmelige for at blive kontaktet. Vi synes ikke at kunne bidrage med så meget i den sag, udover information om madvaner..