Videoer

Børn og fremmede – hvornår er det ok?

Ville dit barn gå med fremmede?  Ville fremmede tage sig af dit barn i en nødsituation?

Efter at have set en del sociale eksperimenter om medmenneskelig adfærd på nettet, er jeg nødt til at dele min mening om udfaldet:

Kidnapning er simpelthen forfærdeligt – hvordan og hvor det så end foregår. At frihedsberøve en anden person? Det er simpelthen uhørt! Om det så er piger, der bliver solgt som slaver, børn eller sågar voksne, så er det absolut ikke i orden.

Vi som mennesker har ikke ret til bare at tage friheden fra hinanden.  Derfor prøver jeg altid at forklare mine 2 drenge, at de IKKE må gå med fremmede. De må ikke snakke med voksne, som de ikke kender.  De må ikke gå med personer, som tilbyder dem slik, vil have dem til at vise vej, se deres nye kæledyr eller på anden måde forsøger at lokke dem med sig. Omvendt skal de så huske at opsøge en voksen, hvis de kommer i en eller anden form for knibe og mor/far ikke lige er i nærheden.. Men det skal være den rigtige voksen! En, der er til at stole på, og som vil dem det godt. Så det er svært at forklare børnene at alt det, der lyder godt – rent faktisk kan være for godt til at være sandt.

Jeg fik øje på denne video på, som er ret skræmmende, idet forældrene virkelig tænker at de har fortalt deres børn, at de ikke må gå med fremmede – alligevel er det ikke svært for den fremmede at få dem lokket med, -endda selvom mor sidder på legepladsen:

Læs videre Børn og fremmede – hvornår er det ok?